23 september 2017 was het dan zover. De Oger SARdogs boot was klaar. We hebben er bijna een jaar op gewacht maar daar was die dan.
17 november 2016 hadden we onze eerste afspraak met Aluminiumjon uit De Kwakel over de bouw. Het zou een boot worden van 5 meter lang (jon518) met een hoogte aanpassing. Het voordek voor de hond moest ruim worden en je moest er minimaal met 3 mensen en een hond op kunnen zitten.

De boot was verder helemaal kaal en we zijn daarna aan het werk gegaan om antislip matten er op te maken en het logo in de Oger SARdogs kleuren er op te laten plakken. Ook hebben we er extra zoekverlichting op gemaakt.

Er is nu een aantal keer getraind met de boot vooral voor de honden om ervaring op de boot op te doen. Begin 2018 willen we starten met een 4 tal honden om het zoeken op het water uit te bereiden. Hij staat nu op particulier terrein en in 2018 krijgt de boot een permanente stalling, waar wij hem voor inzetten dag en nacht kunnen ophalen.