De naam Oger SARdogs dankt de stichting aan de Mechelse herder Oger die ruim 14 jaar oud is geworden en zijn sporen in het werk ruimschoots heeft verdiend. Hij heeft vele inzetten meegewerkt en altijd met volle passie en 200% inzet.

De naam Oger hebben we bedacht voor de stichting omdat Oger eigenlijk voldoet aan alle eisen die een hond kan hebben om tot een uitstekende inzethond opgeleid te worden.

Oger had zelf zijn naam te danken aan een moment waarop de oprichtster van de stichting door iemand ‘ an Ogre’ genoemd werd. Omdat de eerste reactie was dat dat een leuke naam voor een hond leek was het feit reeds daar. Oger zelf bezat doorzettingsvermogen, flexibiliteit, sociale vaardigheden, werkdrift, werkethiek, buitdrift, teamspirit, goede fysieke conditie, focus, uithoudingsvermogen. Deze eigenschappen kan elke hond gebruiken en ook de hondengeleider doet er goed aan deze eigenschappen zich eigen te maken als ze die niet al bezitten. Al met al een compleet plaatje op 4 poten: “Simply the Best”!

<< terug