Met 45 reddingshonden, en 63 mensen is zondag gezocht op een deel van het Defensieterrein, de Leusderheide, naar de sinds 12 april vermiste man.

De Amersfoorter verdween, na een werkbijeenkomst.
Zijn verlaten auto werd bij de Pyramide van Austerlitz teruggevonden. Het oefenterrein van Defensie is eerder met een helikopter afgezocht. Ook zoekacties in andere delen van de omgeving van Austerlitz hadden geen resultaat.

Dank zij de medewerking van het Ministerie van Defensie en met speciale dank aan de Minister van Defensie mevr. Hennis, was het mogelijk om het oefenterrein af te zoeken. Het oefenterrein is normaal gesproken afgesloten voor publiek. Terreinopzichters van Defensie hebben de zoekactie, waar mogelijk, ondersteund.

De Pyramide van Austerlitz heeft, hoewel het voor hun een druk bezochte dag was, een deel van de parkeerplaats beschikbaar gesteld en daarmee gelegenheid gegeven om met de grote groep te verzamelen en plaats te bieden voor de commandopost, waar vanuit de zoekactie werd gecoördineerd.

Ondanks de grote hoeveelheid honden heeft de zoekactie, van de samenwerkende reddingshonden, helaas geen aanwijzingen opgeleverd.

Het terrein bestond uit bos, heide en zandverstuivingen. Omdat het zoekgebied geaccentueerd was en de hoge temperaturen was het voor de honden een zware dag.

De vrienden en bekenden van Hanno van Mil, die al drie maanden onafgebroken zoeken naar de Amersfoorter, vragen vakantiegangers om flyers mee te nemen naar benzinestations, wegrestaurants en andere veel bezochte plaatsen, waar toeristen komen.

In totaal zijn er door de samenwerkende reddingshonden organisaties 45 honden en 64 personen ingezet

Aan de zoekactie, hebben namens de samenwerkende reddingshonden, de volgende organisaties deelgenomen aan de zoekactie:Delta, RHWW, RHH, RWO, Oger SARdogs, RHWZ en VRH.

Oger SARdogs heeft 6 honden en 8 personen ingezet.