Het was een weekend line-ups zonder detectieboxen wat ons (Ellen met Elek en Roeland met Aydinn) wel aansprak.
Ook gezien het feit dat we binnenkort weer gaan beginnen met de nieuwelingen om het verwijzen van materiaal (doodgeur) aan te leren. Het seminar werd gegeven door Canine NOSE Minke van den Bergh en Marjoleine van Doorn. Zij hebben veel ervaring opgedaan in de praktijk (verstekelingen zoeken in de haven) en bij het SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) in Zweden. Veel aspecten kwamen aan de orde zoals effectief trainen, progressie plan, systematisch zoeken, het stellen van doelen en sub-doelen.
De meeste mensen kennen de line-up vast wel met de detectieboxen. Dat de hond de boxen systematisch bij langs gaat tot deze de box met de te herkennen geur aantreft en dan bijvoorbeeld gaat zitten of welke verwijzing ook maar is aangeleerd. Nou, dit is eigenlijk precies hetzelfde alleen worden er geen boxen gebruikt maar bijvoorbeeld een muur/vloer/auto/houtstapel/lockers, de hele wereld is zo bezien een line-up.
Het was een leuk, ontspannen en leerzaam weekend met veel oude bekenden wat het extra leuk maakt.